favoritmöbel logo


Om Mig


I Helsingfors gick jag en 3-årig gymnasial utbildning inom skräddaryrket.

Sedan efter några år flyttade jag till Norge och arbetade där i åtta år som möbeltapetserare på en större verkstad.

Samtidigt arbetade jag som sömnadsansvarig på ett textilföretag. Efter studier i Stockholm vid Carl Malmsten-Furniture Studies/ Linköpings Universitet, tog jag examen hösten 2013.

Examensarbetet om olika materialval och arbetstekniker ledde till en egendesignat gesällmöbel Cool-Chair, utställd på b.la. Prins Eugens Waldemarsudde.

Jag har samarbetat med möbeldesigneren Ted Clemmedsson och möbelsnickaren Ludwig Berg, tillsammans ställde vi ut på Milanomässan 2013 och Prins Eugens Waldemarsudde 2013-2014.

Efter utbildningen har jag arbetat bland annat som vikarlärare i möbeltapetsering vid Carl Malmsten-Furniture Studies och på hösten 2014 öppnade jag mitt eget företag, Favoritmöbel Tapetserarverkstad.

Mitt fokus ligger i hållbar material, ergonomi och arbetstekniker, som garanterar hög kvalitet. Tillsammans med dig, dina behov och önskemål, hittar vi individuella skräddarsydda lösningar, och skapar en möbel som passar i ditt hem.
Jag tycker att det är roligt att få tillverka unika möbler och säkra att möbler får leva vidare, istället för att ytterligare belasta vår natur.

Gårdagens möbler är värdefulla, inte bara för att dem blev tillverkade med riktigt bra materialer och kvalitetsarbete, men för att dem också berättar om en spännande historia om vår tid. Jag arbetar med möbler för både privat och offentlig miljö och samarbetar med möbelsnickare och möbelkonservatorer.

Vill du få ett kostnadsförslag av mig för att klä- eller stoppa om din möbel, skicka mig gärna en bild på den till info@favoritmobel.se, så återkommer jag så snabbt som möjligt.